Thuis in Kunst

Kom langs voor de feestelijke opening van onze Pop Up Kunstuitleen op zaterdag 23 september! Na de brand in ons pand op 14 juni jl. hebben wij alles in het werk gesteld om weer snel te kunnen openen voor onze klanten. Aangezien de restauratiewerkzaamheden op de St. Jacobsstraat zeker tot  januari 2018 zullen duren, hebben we een prachtige, tijdelijke locatie gezocht en gevonden! In onze Pop Up Kunstuitleen op het Oudkerkhof 48, in hartje Utrecht, is vanaf 23 september weer een deel van onze collectie beschikbaar, waaronder veel nieuwe kunst. Vanaf dat moment kunnen klanten weer kunstwerken inleveren of omwisselen, beschikbare kunstwerken online reserveren en gebruik maken van onze transportservice. 

Tijdens de feestelijke opening is kunstenaar Britt Dorenbosch ook aanwezig en aan het werk. Zij is de winnaar van het K.F. Hein Stipendium en haar werk is ook t/m 26 november te zien in het Centraal Museum in Utrecht. Haar kleurrijke schilderijen zijn te leen en te koop bij Kunstuitleen Utrecht. En wie lid wordt van de kunstuitleen op 23 september krijgt een gratis welkomstcadeau: een gratis ophangsysteem of gratis het kunstwerk thuisbezorgd.

Wie benieuwd is naar onze Pop Up Kunstuitleen, is van harte welkom vanaf 23 september. Openingstijden: woensdag t/m zaterdag van 11.00 – 17.00 uur en op zondag van 13.00 – 17.00 uur. 
 

GEVOLGEN VAN DE BRAND:
Op 14 juni jl. was er brand in het pand van Kunstuitleen Utrecht. Een klein deel van de collectie is daarbij verloren gegaan. Het merendeel wordt echter momenteel gerestaureerd op een externe locatie. Ook het pand heeft veel schade opgelopen waardoor de restauratiewerkzaamheden aan het pand zeker tot  januari 2018 zullen duren. Kunstuitleen Utrecht zal op haar tijdelijke locatie op het Oudkerkhof 48 haar activiteiten in de tussenliggende periode voortzetten.

Schade aan de kunstwerken

Alle 3.500 kunstwerken zijn veilig gesteld op een externe locatie en worden beoordeeld op eventuele schade. Een klein deel is zwaar beschadigd, maar het merendeel stond in het depot in de kelder en zal naar verwachting t.z.t. weer in goede staat terugkomen. De komende maanden zullen in het teken staan van de renovatie van het pand en het beoordelen van de omvang van schade aan de kunst. Wij hebben een deel van de collectie geselecteerd om met spoed behandeld te worden zodat deze per 23 september weer beschikbaar zal zijn via onze pop up store aan het Oudkerkhof 48 in Utrecht.

Aangepaste openingstijden:
Vanaf zaterdag 23 september zijn wij weer geopend, en zelfs ook op zondag!
Dit worden onze nieuwe openingstijden op het Oudkerkhof 48:
Woensdag t/m zaterdag: 11.00 - 17.00 uur
Zondag 13.00 - 17.00 uur

Wil je een kunstwerk inleveren?
Vanaf 23 september kan je je kunstwerken weer inleveren en omwisselen. Het is dan ook weer mogelijk om gebruik te maken van onze wekelijkse transportservice die elke zaterdag kunst aan huis bezorgt.

Parkeren
Helaas is het parkeren lastig op het Oudkerkhof. Laden en lossen voor de deur met knipperlichten aan is wel mogelijk. Ook hebben wij een bakfiets te leen om een kunstwerk in te vervoeren (in stad Utrecht). En vanaf 30 september is het ook mogelijk om op zaterdag een kunstwerk thuis te laten bezorgen of op te laten halen. Kijk voor meer informatie hierover bij transportservice

Heb je een reservering gedaan?
Helaas is het momenteel tot 23 september nog niet mogelijk om een gereserveerd werk op te halen. Alle kunstwerken zijn uit voorzorg weggehaald uit ons pand en opgeslagen op een externe locatie. Zodra jouw kunstwerk beschikbaar is, sturen we je een bericht dat het kunstwerk opgehaald kan worden op het Oudkerkhof. Je kan ons ook laten weten of je het liever bezorgd wilt hebben. Houd er rekening mee dat er een kans is dat het net een kunstwerk betreft dat (zwaar)beschadigd is; ook dan informeren we je zodra wij meer duidelijkheid hebben. 

Heb je in onze digitale catalogus een mooi kunstwerk gezien dat je wilt lenen?
Binnenkort is een deel van de collectie weer zichtbaar in de digitale catalogus. Het is vanaf 23 september weer mogelijk om deze te reserveren en af te halen of op zaterdagen te laten bezorgen.

Is de geldigheidstermijn van je KunstKadoBon bijna verstreken?
Klanten waarvan de geldigheid van de KunstKadoBon bijna is verstreken, kunnen vanaf het moment dat wij weer geopend zijn (23 september) alsnog hun KunstKadoBon gebruiken. De 'verloren' maanden na de brand tellen wij uiteraard niet mee en wij zullen coulant zijn met de inlevertermijn van de KunstKadoBon. 

Onze excuses voor het eventuele ongemak.
Meer informatie over de brand kun je teruglezen in de diverse nieuwsberichten.