Thuis in Kunst

Wij zijn weer geopend! Na de brand in ons pand op 14 juni jl. hebben wij alles in het werk gesteld om weer snel te kunnen openen voor onze klanten. Aangezien de restauratiewerkzaamheden op de St. Jacobsstraat nog even zullen duren, hebben we een prachtige, tijdelijke locatie gezocht en gevonden! In onze Pop Up Kunstuitleen op het Oudkerkhof 48, in hartje Utrecht, is weer een deel van onze collectie beschikbaar, waaronder veel nieuwe kunst. Klanten kunnen weer kunstwerken inleveren of omwisselen, beschikbare kunstwerken online reserveren en gebruik maken van onze transportservice. Wie benieuwd is naar onze Pop Up Kunstuitleen, is van harte welkom. Onze openingstijden zijn: woensdag t/m zaterdag van 11.00 – 17.00 uur en op zondag van 13.00 – 17.00 uur. Of bekijk direct de beschikbare collectie online via de digitale catalogus
 

GEVOLGEN VAN DE BRAND:
Op 14 juni jl. was er brand in het pand van Kunstuitleen Utrecht. Een klein deel van de collectie is daarbij verloren gegaan. Het merendeel wordt echter momenteel gerestaureerd op een externe locatie. Ook het pand heeft veel schade opgelopen waardoor de restauratiewerkzaamheden aan het pand zeker nog even zullen duren. Kunstuitleen Utrecht zal op haar tijdelijke locatie op het Oudkerkhof 48 haar activiteiten tot ca. medio 2018 voortzetten.

Schade aan de kunstwerken

Alle 3.500 kunstwerken zijn veilig gesteld op een externe locatie en worden beoordeeld op eventuele schade. Een klein deel is zwaar beschadigd, maar het merendeel stond in het depot in de kelder en zal naar verwachting t.z.t. weer in goede staat terugkomen. De komende maanden zullen in het teken staan van de renovatie van het pand en het beoordelen van de omvang van schade aan de kunst. Wij hebben een deel van de collectie geselecteerd om met spoed behandeld te worden zodat weer beschikbaar is via onze pop up store aan het Oudkerkhof 48 in Utrecht.

Aangepaste openingstijden:
Wij zijn weer geopend, en zelfs ook op zondag!
Dit zijn onze nieuwe openingstijden op het Oudkerkhof 48:
Woensdag t/m zaterdag: 11.00 - 17.00 uur
Zondag 13.00 - 17.00 uur

Wil je een kunstwerk inleveren?
Het is weer mogelijk om tijdens openingstijden kunstwerken in te leveren, om te wisselen of te komen lenen. Tip: je kunt ook gebruik maken van onze wekelijkse transportservice die elke zaterdag kunst aan huis bezorgt.

Parkeren
Helaas is het parkeren lastig op het Oudkerkhof. Laden en lossen voor de deur met knipperlichten aan is wel mogelijk. Ook hebben wij een bakfiets te leen om een kunstwerk in te vervoeren (in stad Utrecht). Het is ook mogelijk om op zaterdag een kunstwerk thuis te laten bezorgen of op te laten halen. Kijk voor meer informatie hierover bij transportservice

Heb je een reservering gedaan?
Indien jij een reservering hebt gedaan, sturen wij een email als het kunstwerk voor je klaar staat.
Had je voor de brand in juni een reservering gedaan, en nog geen bericht van ons ontvangen? Dan staat jouw kunstwerk helaas nog in het externe depot in verband met de brandschade. We hebben nu nog geen zicht op de status van ieder kunstwerk. Hopelijk behoort het tot een van de vele kunstwerken die de komende periode gerestaureerd zal worden of ongedeerd is gebleven. Zodra jouw kunstwerk beschikbaar is, sturen we je een bericht dat het kunstwerk voor je klaar staat. Houd er rekening mee dat er een kans is dat het net een kunstwerk betreft dat (zwaar)beschadigd is; ook dan informeren we je zodra wij meer duidelijkheid hebben. 

Heb je in onze digitale catalogus een mooi kunstwerk gezien dat je wilt lenen?
Dan kun je het online reserveren. Beschikbare werken staan meestal binnen 1 week voor je klaar. Uitgeleende werken kunnen ook gereserveerd worden, maar kan lang duren voordat deze beschikbaar komen. Je mag wel 2 reserveringen per abonnement doen. We sturen een bericht zodra het door jou gereserveerde kunstwerk voor je klaar staat. 

Is de geldigheidstermijn van je KunstKadoBon bijna verstreken?
Klanten waarvan de geldigheid van de KunstKadoBon bijna is verstreken, kunnen nu weer de KunstKadoBon gebruiken. De 'verloren' 3 maanden na de brand tellen wij uiteraard niet mee en wij zullen coulant zijn met de inlevertermijn van de KunstKadoBon. 

Onze excuses voor het eventuele ongemak.
Meer informatie over de brand kun je teruglezen in de diverse nieuwsberichten.