Collectie

Direct de collectie bekijken? 

Waaruit bestaat de collectie van Kunstuitleen Utrecht?
Kunstuitleen Utrecht heeft een bijzondere uitleencollectie van ruim 6.000 kunstwerken met als belangrijkste kenmerken kwaliteit en diversiteit. De kunstwerken zijn aangekocht van professioneel beeldende kunstenaars waardoor bekende internationale, nationale en regionale kunstenaars zijn vertegenwoordigd in de collectie. De diversiteit van de collectie is zichtbaar op drie punten:
  1. Zij beslaat bijna 100 jaar moderne kunst, met nadruk op naoorlogse kunst.
  2. Nagenoeg alle disciplines die de moderne kunst heeft voortgebracht zijn in de collectie vertegenwoordigd, van installaties, fotografie en nieuwe media tot olieverfschilderijen, klassieke bronzen beelden, etsen, zeefdrukken en design.
  3. Ook behoren kunststromingen als constructivistisch werk uit de jaren 70 en 80, (magisch) realisme, minimalisme, pop art, op art, cobra, informele kunst en abstract expressionisme tot de collectie. 
    Alle kunstwerken zijn te leen en bijna alle werken zijn te koop. Kunstwerken uit de kerncollectie zijn vanwege hun historische waarde niet te koop.
Kunst uit Utrecht
Kunstuitleen Utrecht bestaat sinds 1986 en is inmiddels verankerd in het Utrechtse. Een flink deel van de collectie bestaat uit kunstwerken die door kunstenaars uit stad en provincie Utrecht zijn gemaakt, waaronder bekende namen als Robbie Cornelissen, Dirkje Kuik en Theo van de Vathorst. Kortom, een unieke collectie die toegankelijk is voor iedereen. Bekijk onze collectie online of kom langs bij Kunstuitleen Utrecht. Selecteer op kunstenaar, stijl of techniek, op kleur en formaat. Kies een kunstwerk uit voor thuis en ontdek wat bij jou past!