Over Ons

Contact

Kunstuitleen Utrecht
St. Jacobsstraat 251
3511 BP Utrecht
030 286 19 80
info@kunstuitleenutrecht.nl
KvK: 57125341
BTW: NL852448120B01
Algemene voorwaarden online verkoop

Openingstijden

HELAAS ZIJN WIJ I.V.M. BRANDSCHADE TIJDELIJK GESLOTEN.
Wij houden je op de hoogte via onze website.

 

Bereikbaarheid

Op de St. Jacobsstraat in Utrecht kun je onze collectie bekijken en de kunstwerken ophalen. Woon je in de buurt van Vleuterweide dan kun je ook je kunstwerken online reserveren en ze bij ons Pick up Point in Vleuterweide ophalen of terugbrengen. Lees hier hoe je ons het makkelijkst kunt bereiken in Utrecht of Vleuterweide

Parkeren

Achter de Kunstuitleen (te bereiken via de Oranjestraat) kun je kort parkeren om jouw kunstwerk in en uit te laden. 

Ons team

Bij Kunstuitleen Utrecht werken negen gepassioneerde kunstliefhebbers. We zijn elke dag bezig om onze klanten kunst te laten ontdekken en van kunst te genieten. Wij worden ondersteund door een betrokken Raad van Toezicht met Jacco Post (directeur Omgevingsdienst Regio Utrecht), Martine Spanjers (coördinator ZIMIHC Maatwerk) en Frank Verleg (Partner at HLB Blömer accountants en adviseurs). 

Kunstuitleen Utrecht: 1986 tot nu

Toen in 1986 de afschaffing van de Beeldende Kunst Regeling in zicht kwam, richtte een groep kunstenaars uit stad en regio de Kunstuitleen op, het Uitleencentrum Beeldende Kunst Utrecht (UBKU). Kunstcollecties van gemeente en provincie Utrecht werden beheerd door de Kunstuitleen. Het doel was kunst laagdrempelig aan te bieden aan de burgers van stad en provincie.

Vanaf 2011 moesten gemeente en provincie bezuinigen en werden de subsidies afgebouwd. In 2013 werd Kunstuitleen Utrecht verzelfstandigd en een jaar later verhuisde zij naar de St. Jacobsstraat. Het uitlenen van kunst aan de klant staat nu centraal en de service wordt uitgebreid met diensten die passen bij de moderne tijd.  

Informatie voor kunstenaars

Ben jij kunstenaar en hebben wij kunstwerken van jou in onze collectie? Of wil je kunst aan ons verkopen? Lees dan meer voor de mogelijkheden.