Kunst in je interieur

Heb je net een nieuw huis gekocht of ben je bezig met veranderingen in je interieur? Vergeet de kunst niet! Met kunst voeg je een extra laag toe aan je interieur en maak je van jouw huis een echt thuis. Kunst voegt persoonlijkheid toe en kan zelfs sfeerbepalend zijn. Nog niet zo thuis in de wereld van kunst of opzoek naar praktische tips om jouw interieur af te stijlen met kunst? Lees gauw verder!  

 

 

schilderij studio Jan van der Ploeg in vintage interieur Kunst vaas in interieur

Inspiratie 

Zoek je inspiratie hoe je kunst kan combineren met je inrichting? Dan is Pinterest altijd een fijne optie om ideeën op te doen. Waarschijnlijk heb je je interieurstijl al bepaald en kun je deze stijl mooi aanvullen met een kunstwerk dat erbij past. Je kunt het ook andersom aan te pakken. Met een beetje geluk past kunstwerk dat je mooi vindt, bij je woonstijl en staat het heel mooi in je interieur. 

Ontdek hier welk kunstwerk bij jouw woonstijl past!

 

Maar wat kan je doen als het niet in je interieur past? Dan pas je gewoon je interieur aan, op het schilderij! Dit kan al met een aantal kleine aanpassingen. Het belangrijkste is dat de kleuren en materialen van het schilderij terugkomen in jouw inrichting. 

Komt er bijvoorbeeld veel rood voor in jouw kunstwerk en ontbreekt deze kleur in de rest van jouw interieur? Maak gebruik van diverse accessoires in deze kleur, bijvoorbeeld kussens, vazen of een mooie plaid. Je ziet meteen dat het schilderij logischer in jouw interieur past. 

Bekijk de collectie!

 

schilderij Klaas Gubbels in Scandinavisch interieur

Kunst in je interieur 

Hoe kies je het juiste schilderij voor je interieur? Ten eerste moet het natuurlijk een schilderij zijn dat je aanspreekt. Een mooi schilderij kan ervoor zorgen dat jouw interieur uniek is. Kunstwerken zijn vaak one-of-a-kind waardoor het bijzonder en speciaal is en het je inrichting erg persoonlijk maakt. Een handige en makkelijke manier om erachter te komen welke kunst in jouw huis past, kan door het lenen van kunst. Bij Kunstuitleen Utrecht huur je een kunstwerk per maand en heb je de optie om regelmatig te wisselen en verschillende kunstwerken uit te proberen. 

Door kunst te lenen zit je niet vast aan een kunstwerk schilderij en kun je experimenteren met formaat, techniek en kleur. Misschien val je als een blok voor een van de kunstwerken en kun je na het lenen besluiten om een kunstwerk te kopen.  

 

thuiswerk kunstwerk thuiskantoor

Heb je thuis een werkplek? Maak hem nog fijner met een kunstwerk.

Nu we nog steeds (veel) thuiswerken zijn veel mensen aan de slag gegaan met het creëren van een thuiswerkplek. Een bureau en een fijne stoel mag natuurlijk niet ontbreken maar heb je ook aan een kustwerk gedacht? Bij Kunstuitleen Utrecht leen je een heus thuiswerkkunstwerk, en betaalt je werkgever je abonnement. Tip je werkgever direct, een thuiswerkkunstwerk heeft vele voordelen. Zo verhoogt het bijvoorbeeld je productiviteit en stimuleert het je creativiteit.

 

Schilderijen voor thuis: zo kies je het kunstwerk dat bij je past!

Wanddecoratie voor je kantoor: zo pak je het aan.