Haal het Spoorwegmuseum in huis!

Wie kan dat nou zeggen? Dat je een museumstuk in huis hebt. Normaal hangt een museale collectie veilig achter koordjes in de zalen of in het depot van een museum. Maar vanaf nu kunnen deze affiches zomaar bij jou in huis, boven de bank of op kantoor komen te hangen.

 

Kunstuitleen Utrecht is een bijzondere samenwerking aangegaan met het Spoorwegmuseum. Ter gelegenheid van de nieuwe tentoonstelling in het museum ‘Spoor van verbeelding, 150 jaar Nederlandse spoorwegaffiches’ heeft het museum 10 affiches ter beschikking gesteld voor de uitleen. Je kunt dus niet alleen in het museum, maar ook vanaf de bank genieten van al het moois dat er in de tentoonstelling te zien is. Je favoriete stukken uit de tentoonstelling, leen je nu gewoon bij Kunstuitleen Utrecht!

 

Spoor van verbeelding, 150 jaar Nederlandse spoorwegaffiches

De nieuwe tentoonstelling 'Spoor van Verbeelding, 150 jaar Nederlandse spoorwegaffiches', vertelt de geschiedenis over reizen per spoor in fraaie en kleurrijke affiches. De 120 affiches, waarvan enkele nooit eerder geëxposeerd, zijn een bijzondere weergave van de ontwikkeling van ontwerpstijlen door de jaren heen.

De tentoonstelling is samengesteld door verzamelaar en publicist Arjan den Boer. De tentoonstelling omvat affiches uit de omvangrijke collectie van het Spoorwegmuseum, uit de verzameling van de gastconservator en van enkele musea en archieven in binnen- en buitenland.

 

 

  

 

Lenen? Bezoek onze Pop Up!

Ben je nieuwsgierig geworden of heb je je oog al laten vallen op een van de stukken uit de tentoonstelling? De 10 affiches zijn vanaf nu te bewonderen en te leen! Kom je langs? Je bent meer dan welkom; de kunstwerken zijn beschikbaar en tentoongesteld op onze Pop Up locatie vlakbij het Spoorwegmuseum: op Twijnstraat 61. Je leent een affiche voor maar € 9,75 per maand. 

 

Wil je een affiche reserveren, kijk dan snel verder!

 

Pop Up Kunstuitleen Utrecht

Twijnstraat 61

3511 ZJ Utrecht

030-2861980

info@kunstuitleenutrecht.nl

 

Openingstijden

donderdag - zaterdag 12.00 - 18.00 uur