de Collectie

Kunstuitleen Utrecht heeft een unieke collectie van ruim 4.000 kunstwerken van bekende internationale, nationale en Utrechtse kunstenaars. De collectie kenmerkt zich door kwaliteit en diversiteit en bestaat uit een aantal deelcollecties. 

Bekijk hier de gehele collectie! 

Galerie Collectie

De opbouw van onze Galerie Collectie is gestart in 2017. Deze collectie kenmerkt zich door hedendaagse kunst die visueel aantrekkelijk is, maar ook een inhoudelijk verhaal heeft. Sleutelwoorden zijn esthetiek, inhoud en vakmanschap. De Galerie Collectie wordt uitgeleend tegen een tarief welke is gekoppeld aan de waarde van het kunstwerk. Door het lenen van een kunstwerk uit deze collectie sponsor je direct de kunstenaar. Binnen deze collectie tref je veel kunstwerken aan van Jong Talent uit Utrecht.

Kunstuitleen Utrecht Collectie  

Onze Kunstuitleen Utrecht Collectie is opgebouwd vanaf de oprichting in 1986 tot de verzelfstandiging in 2013. De kunstwerken in deze collectie zijn aangekocht met subsidiegeld, of via een gemeentelijke regeling aan de collectie toegevoegd. Kunstuitleen Utrecht wil deze collectie blijven aanbieden tegen een toegankelijk tarief van €11,- per kunstwerk per maand. Zo is het lenen van kunst voor iedereen mogelijk. De Kunstuitleen Utrecht Collectie kenmerkt zich door diversiteit en kwaliteit, ook onze Kerncollectie en de Kies je Lijst collectie vallen hieronder. Voor deze collectie geldt een stapelkorting; voor ieder tweede, derde, vierde (etc) kunstwerk dat je leent, betaal je €8,- per maand. Ook het werk van Jonge Makers en de exclusieve kunstwerken vallen binnen deze collectie.

Kerncollectie 

Kunstuitleen Utrecht heeft een kerncollectie van beeldbepalende kunstwerken die de historische waarde van de collectie borgen. Je kan ze zien als kunstklassiekers. Juist voor deze kunstwerken willen we dat ze toegankelijk blijven, dat het voor iedereen mogelijk is om een tijdje in je eigen huis te genieten van een werk van bijvoorbeeld Armando, Schoonhoven of Erwin Olaf. De kunstwerken uit deze collectie zijn niet te koop.

Kies je Lijst collectie

De Kies je Lijst collectie is een bijzondere deelcollectie op papier die we in onze ladekast hebben opgeslagen. Met deze collectie kunnen we nog meer service en maatwerk leveren. Wanneer je een Kies je Lijst werk wilt lenen, mag je zelf de nieuwe lijst erbij kiezen. Waardoor het kunstwerk nog beter aansluit bij jouw smaak of interieur.