Schilderijen voor thuis

 

Wat is het toch fijn om van kunst te genieten in een galerie, de openbare ruimte of een museum. Misschien bezoek je een specifieke tentoonstelling of expositie, of laat je je verassen door wat je spontaan tegenkomt. Zeker nu we zoveel thuis zitten in verband met de pandemie missen veel mensen deze culturele uitstapjes. Hoe zit het met schilderijen voor thuis?

 

kunst voor thuis Klaas Gubbels

Kunst; onmisbaar in je interieur!

Sommige aspecten in een interieur zijn vrijwel onmisbaar, en hebben we allemaal. Denk aan een fijne zitbank, een salontafel en de nodige decoratie zoals planten en verlichting. Bij het kiezen en bepalen van de stijl en inrichting wordt de wanddecoratie nog wel eens vergeten. En dat terwijl een schilderij of andere wanddecoratie een sterk interieur echt af kan maken.

Schilderijen voor thuis kunnen je ruimte omtoveren en zelfs sfeerbepalend zijn.

 

kunstwerk kiezen; hoe doe je dat?

 

Wat bepaald je keuze?

Waar je alleen al bij de grote Zweedse woonketen zo’n 50 verschillende salontafels hebt, is de keuze in kunst nog uitgebreider. Zo spelen niet alleen de stijl en de kleur een rol. Maar is ook de prijs, de techniek en het formaat belangrijk.

Het kiezen van kunst voor je thuis heeft een voordeel: het hoeft niet praktisch te zijn en is vooral bedoeld om van te genieten. We geven je graag gericht tips om zoeken naar een schilderij voor aan de muur. Kom je er zelf niet uit? Ga eens langs bij een galerie of kunstuitleen. Zij kunnen je adviseren en het is een fijne plek om inspiratie op te doen.

 

Zo kies je een schilderij voor thuis!

  1. Laat je gevoel een rol spelen. Wat spreekt je aan? Welke sfeer vind je belangrijk?
  2. Zorg voor een goede voorbereiding. Je kunt via Pinterest zoeken naar verschillende stijlen en technieken.
  3. Maak een moodboard van je favorieten kunstwerken en zoek hierna gericht op deze stijlen.
  4. Bedenk hoeveel je uit wilt geven aan wanddecoratie.
  5. Maak een keuze voor de afmetingen van het kunstwerk.

 

Kies voor kunst lenen.

Een inspirerende manier om erachter te komen welke kunst in jouw huis past is kunst lenen. Bij Kunstuitleen Utrecht huur je een kunstwerk (vaak per maand) en heb je de optie om nog regelmatig te wisselen en verschillende kunstwerken uit te proberen.

Door kunst te lenen zit je niet direct vast aan een schilderij voor thuis, maar kun je experimenteren met formaat, techniek en kleur. Misschien val je als een blok voor een van de kunstwerken en kun je na het lenen besluiten om een kunstwerk te kopen.

Het kiezen van een schilderij voor thuis is super persoonlijk. Laat je inspireren, probeer verschillende dingen uit en maak vooral je keuze op gevoel en emotie. Zo bereik jij het interieur met de kunst die helemaal bij jou past.

 

Wil je kunst op je thuiswerkplek? Vraag je werkgever naar de mogelijkheden.

Wist je dat je zelfs via je werkgever kunst kunt lenen? De meeste werkgevers faciliteren een fijne thuiswerkplek met bijpassend bureau en computer set-up. Kunst is ook een mogelijkheid! Onderzoek wijst uit dat de aanwezigheid van kunst op je werkplek de productiviteit en creativiteit aanzienlijk verhoogd. Een win-win situatie dus.

Tip je werkgever en het thuiswerkkunstwerk direct.

 

Lees ook:
Welk kunstwerk past bij jou woonsmaak en interieurstijl?
Kunst voor de woonkamer. Wat is geschikt?
Wanddecoratie voor kantoor. Zo pak je het aan.
Kunst voor bedrijven: 5 redenen om te kiezen voor kunst.
Kunst kopen! hoe doe je dat?