Hoe koop je kunst? Wij geven je 3 tips!

Wil je graag een kunstwerk kopen en/of beginnen met kunst verzamelen, maar weet je niet hoe?
Wij helpen je graag verder.

Voor veel mensen is het kopen van kunst een ‘big deal’ en kan het zelfs best spannend zijn. Je hebt maar beperkte ruimte aan de muur en het liefst heb je jaren plezier van het kunstwerk wat je koopt. Ook spelen kennis en budget vaak een belangrijke rol bij de aanschaf van je eerste kunstwerk. Met deze handige tips weet jij precies waar je aan toe bent!

 

 

Kunst kopen: waar begin je?

Hoe kies je het juiste schilderij voor je interieur? Ten eerste moet het natuurlijk een schilderij zijn dat je aanspreekt. Maar er zijn nog een aantal andere dingen waar je rekening mee kunt houden bij de aankoop van kunst. Zo moet het passen bij je interieur en moeten het formaat en de prijs aansluiten op jou specifieke wensen.

 

Tips voor het aankopen van kunst

1. Kunst lenen

Een inspirerende manier om erachter te komen welke kunst in jouw huis past is kunst lenen. Bij Kunstuitleen Utrecht huur je een kunstwerk per maand en heb je de optie om regelmatig te wisselen en verschillende kunstwerken uit te proberen.

Door kunst te lenen zit je niet direct vast aan een kunstwerk schilderij en kun je experimenteren met formaat, techniek en kleur. Misschien val je als een blok voor een van de kunstwerken en kun je na het lenen besluiten om een kunstwerk te kopen. Daarnaast is het mogelijk om een spaar abonnement af te sluiten.  

2. Kies voor een spaar abonnement

Bij een spaar abonnement betaal je een lager tarief en bouw je een tegoed op waarmee je uiteindelijk een kunstwerk zou kunnen aankopen. Je abonnementsgeld is 30% goedkoper en je hebt een spaarpotje dat de aankoop van een kunstwerk iets minder pijnlijk maakt voor je portemonnee, Win-Win! Ook goed om te weten: het spaartegoed is niet gebonden aan een kunstwerk. Je kunt dus blijven experimenteren en wisselen totdat je een kunstwerk hebt gevonden dat je wilt kopen. 

3. Maak gebruik van een afbetalingsregeling

Heb je je keuze gemaakt, maar wil je liever niet in een keer betalen? Geen probleem! Kunstuitleen Utrecht biedt haar klanten een afbetalingsregeling waarbij het mogelijk is om, renteloos, in maandelijkse termijnen af te lossen. Zo betaal je het aankoopbedrag in maximaal 24 termijnen af. 

Natuurlijk is het belangrijk om goed na te denken over de aankoop van een nieuw kunstwerk, maar je hart volgen is naar onze mening nog veel belangrijker. Vertrouw op je persoonlijke smaak en intuïtie en koop iets waar je echt van houdt. Dan heb je gegarandeerd jaren plezier van je nieuwe kunstwerk!

Bekijk onze prachtige collectie schilderijen misschien vind je iets waar je verliefd op wordt.

 

Lees ook:
Schilderijen voor thuis
Kunst voor in de woonkamer