Kunst als toegevoegde waarde op kantoor. Waar moet u op letten!

Overweegt u kunst op kantoor? Dan leggen we graag uit waar u op kunt letten om dit op een goede manier aan te pakken. Kunst kan een enorme toegevoegde waarde hebben op kantoor. Hiermee kunt u zich echt onderscheiden en het kan ook enorm motiverend en prikkelend zijn voor uw medewerkers. Bij Kunstuitleen Utrecht heeft u het voordeel dat u kunst kunt lenen en ook wisselen. Zo brengt u steeds vernieuwing in uw interieur, op een eenvoudige manier!

Bent u geïnteresseerd? Dan is het handig om met een aantal zaken rekening te houden bij de keuze van de kunst op kantoor.

Vraag u af voor wie u de kunst ophangt. Ontvangt u veel bezoekers op kantoor? Kies dan een kunstwerk met impact en hang dit bij de receptie of wachtruimte. Kies voor een kunstwerk wat u vindt passen bij de identiteit van het bedrijf. Dat kan een heel kleurrijk en expressief werk zijn of juist een ingetogen, waarachtig werk.

Maar misschien is het vooral bedoeld om een fijne werkplek voor uw medewerkers te creëren. Dan kan het interessant zijn om uw werknemers zelf een werk te laten uitzoeken, of een soort kunstcommissie samen te stellen die weloverwogen keuzes maakt.

Wat zijn goede plekken in het kantoor om kunst op te hangen? 

In principe zijn veel plekken geschikt voor kunst. Zo kan een lange witte gang een goede plek zijn om meerdere kunstwerken van dezelfde kunstenaar op te hangen. Het ritme wat zo ontstaat brengt rust en tegelijkertijd gebeurt er wat. Om kunst te bekijken is het wel van belang om wat afstand te kunnen houden van het kunstwerk. Dus als de gang te smal is, kunt u ook overwegen aan het einde van de gang een kunstwerk op te hangen. 

Vergaderzalen en collectieve ruimtes zijn erg aan te raden, daar kan het kunstwerk ook als aanleiding voor een gesprek dienen. 

In de werkruimtes zelf kan kunst heel goed, maar soms zijn de muren nodig voor whiteboards, schermen, prikborden etc.

Heeft u juist veel glas en weinig muur waar kunst kan worden opgehangen? We hebben ook een hele leuke beelden collectie die u kunt neerzetten op de grond, op een kast of op een tafel.

  

Kiest u voor schilderijen of juist voor werk achter glas? 

Beide opties zijn prachtig. Meestal is kunst achter glas wat goedkoper en daarom een interessante optie. Houd hierbij wel rekening met de lichtinval. Uw kunstwerk kan gaan spiegelen als het licht net van een verkeerde hoek komt.

Daar heeft u bij schilderijen geen last van. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de kwetsbaarheid. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u niet met uw bureaustoel tegen het kunstwerk komt. Een schilderij heeft een beetje ruimte nodig.

Heeft u nou het gevoel al snel door de bomen het bos niet meer te zien? Wij maken vrijblijvend een kunstvoorstel op maat. Gebaseerd op uw wensen, op uw budget en op onze ervaring. 

Heeft u interesse? Vraag meteen een adviesgesprek aan!

 

 

Werken uw medewerkers juist veel thuis?

Kunstuitleen Utrecht heeft daarvoor een nieuwe service ontwikkelt, waarbij uw medewerkers blij gemaakt worden met een kunstwerk voor de thuiswerkplek! Zo kunt u ook op afstand bijdragen aan een prettig werkklimaat en laat u zien dat u een hele goede werkgever bent!

Vraag nu een adviesgesprek aan voor het Thuiswerk kunstwerk!

 

Lees ook:
Kunst voor bedrijven: 5 redenen om voor kunst te kiezen
Wanddecoratie voor je kantoor: zo pak je het aan.
Een uniek cadeau voor uw werknemers: geef kunst.
Kantoor inspiratie: zo zorgt u voor een geweldige werkplek.