Over Ons

Contact

Pop up Kunstuitleen Utrecht
oudkerkhof 48
3512 gl utrecht
030 286 19 80
info@kunstuitleenutrecht.nl
KvK: 57125341
BTW: NL852448120B01
Algemene voorwaarden online verkoop
Privacyverklaring

Openingstijden

Openingstijden Pop Up Kunstuitleen:
woensdag t / m zaterdag 11.00 - 17.00 uur
zondag 13.00 - 17.00 uur 
 
Let op: tijdelijk adres is Oudkerkhof 48, 3512 GL Utrecht
 

Bereikbaarheid

Op onze tijdelijke locatie op Oudkerkhof 48 kun je in onze pop up kunstuitleen een deel van onze collectie bekijken en de kunstwerken ophalen. Woon je in de buurt van Vleuterweide dan kun je ook je kunstwerken online reserveren en ze bij ons Pick up Point in Vleuterweide ophalen of terugbrengen. Lees hier hoe je ons het makkelijkst kunt bereiken in Utrecht of Vleuterweide. Of maak gebruik van onze wekelijkse transportservice

Parkeren

Parkeren is lastig in de binnenstad. Janskerkhof en Parkeergarage Springweg zijn in de buurt. Leen onze bakfiets of maak gebruik van onze transportservice. Deze vindt twee keer in de maand op zaterdag plaats. Vraag onze kunstadviseur naar de exacte data. 

Ons team

Bij Kunstuitleen Utrecht werken negen gepassioneerde kunstliefhebbers. We zijn elke dag bezig om onze klanten kunst te laten ontdekken en van kunst te genieten. Wij worden ondersteund door een betrokken Bestuur op afstand van Martine Spanjers (coördinator ZIMIHC Maatwerk), Frank Verleg (Partner at HLB Blömer accountants en adviseurs) en Sandra Verbeek (eigenaar Trainspot Office Leercentrum).

Kunstuitleen Utrecht: 1986 tot nu

Toen in 1986 de afschaffing van de Beeldende Kunst Regeling in zicht kwam, richtte een groep kunstenaars uit stad en regio de Kunstuitleen op, het Uitleencentrum Beeldende Kunst Utrecht (UBKU). Kunstcollecties van gemeente en provincie Utrecht werden beheerd door de Kunstuitleen. Het doel was kunst laagdrempelig aan te bieden aan de burgers van stad en provincie.

Vanaf 2011 moesten gemeente en provincie bezuinigen en werden de subsidies afgebouwd. In 2013 werd Kunstuitleen Utrecht verzelfstandigd en een jaar later verhuisde zij naar de St. Jacobsstraat. Het uitlenen van kunst aan de klant staat nu centraal en de service wordt uitgebreid met diensten die passen bij de moderne tijd.  

Informatie voor kunstenaars

Ben jij kunstenaar en hebben wij kunstwerken van jou in onze collectie? Of wil je kunst aan ons verkopen? Klik dan hier voor de mogelijkheden.