Jong Talent

Kunst van Jong talent in de collectie van Kunstuitleen Utrecht

Stichting Kunstuitleen Utrecht heeft een uitgebreide collectie en werkt samen met een groot netwerk van kunstenaars. Wij vertellen je graag over de collectie, de kunstenaars en tonen met veel liefde de kunstwerken in de kunstuitleen en online. Zo verbinden we ons op een duurzame manier aan (maatschappelijke) organisaties en het culturele landschap van Utrecht. We hebben als doel het stimuleren van het kunstklimaat, met extra aandacht voor jong talent. Een belangrijk aspect hiervan is het aankopen van werk van pas afgestudeerde Utrechtse kunstenaars.

 
Expositie JONG23 met werk van Sam Werkhoven, Rosalie Woudman, Sam Tromp, Chelsea van der Bend en Stan Molenaar

Versterken van jong talent
Al vele jaren kopen we nieuw werk aan voor onze collectie en presenteren we jaarlijks rond september het werk van nieuw afgestudeerd talent tijdens de tentoonstelling JONG. Dit geeft de kunstenaars de mogelijkheid om werk te tonen en te verkopen aan een breder publiek en ervaring op te doen binnen het professionele kunstveld.


Schilderij van Eline Boerma in de expositie Hoop in de Jacobikerk Utrecht

Prachtige toevoegingen aan onze collectie
In de afgelopen jaren hebben we fantastische kunstwerken aangekocht van diverse jonge talenten. Hieronder volgt een overzicht van enkele kunstenaars en het jaartal waarin hun werk is aangeschaft:

2023: Sam Tromp, Sam Werkhoven, Chelsea van der Bend, Rosalie Woudman en Stan Molenaar
2022: Jordy van de Berg en Eline Boerma
2021: Emma van Amerongen, Maartje Smits en Thomas Kleinhorsman
2020: Luke McCowan en Andrea Assili
2019: Tijmen Snelderwaard
2018: Tycho van Zomeren, Jur de Vries, Bart Bruijn en Krijn Kroes


schilderij Luke McCowan

Een unieke collectie

Dankzij onze toewijding aan het ondersteunen van jonge kunstenaars, hebben we een bijzondere collectie weten op te bouwen. De werken van deze getalenteerde makers brengen vernieuwing in de hedendaagse kunst en een andere kijk op de huidige maatschappij met zich mee. Door hun werk aan te kopen geven we hen niet alleen erkenning, maar ook de mogelijkheid om verder te groeien in hun artistieke ontwikkeling.


schilderij van Emma van Amerongen

Bezoek Kunstuitleen Utrecht

Wil je zelf ervaren hoeveel prachtige kunstwerken er te bewonderen zijn in onze collectie? Kom dan langs bij Kunstuitleen Utrecht en laat je inspireren door de schilderijen, tekeningen en wandobjecten. Ontdek de kwaliteit, de veelzijdigheid en schoonheid van de verschillende kunstwerken in onze collectie. Wie weet vind je wel een kunstwerk dat jouw hart zal veroveren.

Bekijk het werk van jonge kunstenaars ook online.