NIEUW24 Kunst van vijf vrouwelijke kunstenaars

Onze huidige tentoonstelling, genaamd NIEUW24, brengt de werken van vijf getalenteerde vrouwelijke kunstenaars samen. Er is nog steeds sprake van ondervertegenwoordiging van vrouwen in de kunst. Kunstuitleen Utrecht hanteert een gelijke verdeling tussen mannelijke en vrouwelijke kunstenaars in haar galeriecollectie en we presenteren met veel enthousiasme het werk van vijf vrouwen.

Wij tonen schilderijen, wandobjecten, prints en textiel van Jhonie van Boeijen, Maartje Frenken, Joyce Overheul, Annemiek Vera en Cecile Verwaaijen.


Joyce Overheul, Pieta Studies no.3

De positie van vrouwen in de kunstwereld

Wij vinden het belangrijk om op vrouwen in de kunst te focussen, niet alleen omdat ze vrouw zijn, maar ook omdat de positie van vrouwen vaak onderbelicht is. Hoewel er de afgelopen decennia vooruitgang is geboekt, blijven vrouwelijke kunstenaars vaak ondervertegenwoordigd in tentoonstellingen en galerieën. Bovendien ervaren zij specifieke uitdagingen binnen deze sector, variërend van seksisme tot het vinden van gelijke kansen en erkenning.


Cécile Verwaaijen, Untitled (Rainbow gloss)
kunstwerk jhonie van boeijen
Jhonie van Boeijen, Blossom

De werken van de vijf vrouwelijke kunstenaars in deze tentoonstelling vormen samen een harmonieus geheel. Ze passen bij elkaar en versterken elkaars boodschap. De diversiteit en uniekheid van hun werk maken de tentoonstelling een must-see voor kunstliefhebbers en -verzamelaars.

Het werk van vrouwelijke kunstenaars draagt bij aan de diversiteit en rijkdom van de kunstwereld. Het vrouwelijke perspectief voegt een andere en unieke kijk op de wereld om ons heen. Het is belangrijk om deze blik te laten zien en te erkennen.

Annemiek Vera, Blooming heart

Maartje Frenken, Wat bindt ons

Kunst als inspiratiebron

De kunstwerken van deze vijf vrouwelijke kunstenaars zijn niet alleen visueel indrukwekkend, maar bieden ook de mogelijkheid tot zelfreflectie en inspiratie. Door middel van verschillende artistieke stijlen en technieken delen zij hun persoonlijke verhalen, fascinaties en onderzoek met het publiek.

Met NIEUW24 willen we onze klanten en bezoekers aanmoedigen om kunst te omarmen en ervan te genieten. Kunst heeft de kracht om ons te raken, te verrassen en te inspireren. Het is een bron van creativiteit en schoonheid die ons allemaal kan verbinden.

Bezoek NIEUW24 en ontdek de bijzondere wereld van deze vijf talentvolle vrouwelijke kunstenaars. Laat je inspireren, verwonderen en geniet van de verhalen en schoonheid die zij creëren.

Kunstuitleen Utrecht is van woensdag t/m zaterdag van 11 tot 17 uur geopend.