Lenen met sparen

Heb je interesse in het lenen van kunstwerken en op termijn iets kopen? Dan bieden wij je de mogelijkheid om tegelijkertijd te sparen.

Bij het lenen met sparen hoef je het volledige bedrag voor de aanschaf van een kunstwerk niet in één keer te betalen. Door maandelijks te sparen, werk je toe naar de aankoop van een kunstwerk. Je hoeft nog niet te kiezen voor een kunstwerk, je bouwt een spaarbedrag op dat vrij te besteden is.

 

Voordelen op een rijtje

  1. Het is voordeliger dan alleen lenen: door maandelijks te sparen zorg je ervoor dat uiteindelijk het spaartegoed kan worden besteed aan de aanschaf van een kunstwerk.
  2. Je kunt blijven wisselen: bij het lenen met sparen, heb je de mogelijkheid om regelmatig van kunstwerk te wisselen en zo verschillende stijlen en kunstwerken uit te proberen.
  3. Flexibiliteit: indien gewenst kun je tussentijds overstappen naar alleen lenen of besluiten tot aanschaf zonder verder te sparen.
  4. Spaartegoed: Je kunt je spaartegoed gebruiken voor de aankoop van een kunstwerk, een artikel in de kunstwinkel en je kunt er eenvoudig een KunstKadoBon mee kopen.

Hoe werkt het?

Wanneer je kiest voor lenen met sparen, betaal je maandelijks een bedrag dat bestaat uit een deel huur voor het geleende kunstwerk en een deel spaartegoed. Dit spaartegoed wordt opgebouwd zolang je een kunstwerk in huis hebt.

Voor alle kunstwerken uit de Kunstuitleen Utrecht Collectie betaal je € 22,- per maand waarvan je € 14,- spaart. Voor een kunstwerk uit de Galerie Collectie wisselen de prijzen, deze staan altijd bij het kunstwerk genoemd. Hier vind je een overzicht van alle tarieven.

Het geleende kunstwerk mag je minimaal een jaar lenen. Mocht een andere klant het kunstwerk reserveren dat vragen we je het kunstwerk na een jaar terug te brengen.

Wanneer je besluit om over te gaan tot aanschaf van een kunstwerk, wordt het opgebouwde spaartegoed van de verkoopprijs afgetrokken en hoef je alleen nog het resterende bedrag bij te betalen.

Wil je een extra kunstwerk lenen? Dan heb je voordeel.

Bij het lenen van een tweede, derde of vierde kunstwerk uit de Kunstuitleen Utrecht Collectie? Dan geldt een vaste lage prijs van €16,- (€ 6,- leenbedrag, € 10,- sparen) per kunstwerk per maand voor het extra kunstwerk.