Inspiratie voor je huis

Ben je op zoek naar kunstwerk dat past bij jou en je interieur? Dan ben je bij Kunstuitleen Utrecht aan het juiste adres. Wij geven je graag tips aan de hand van je eigen wensen, je smaak en je woonstijl. Zo helpen we je het kunstwerk vinden dat bij je past.
 
Ontdek wat jij zoekt
Op zoek naar een kunstwerk voor in huis? Wat wil je dat een kunstwerk je brengt? 
Wij helpen je graag bij het vinden van een kunstwerk. Of je nu op zoek bent naar een specifieke kunstenaar, naar een kunstwerk dat past in je interieur of je je graag wilt laten verrassen: het kan allemaal. Het leuke van lenen is dat het erg flexibel is. Je kunt zo vaak wisselen als je wilt en ook eens iets proberen waarvan je denkt dat je het nooit zou kopen bijvoorbeeld. Door deze manier van kunst ontdekken, leer je je eigen smaak ontwikkelen en je voorkeuren kennen.
 
Het verhaal achter een kunstwerk
Wil je dat een kunstwerk je raakt of je een verhaal vertelt? Kijk dan eens wat langer naar een kunstwerk. Wat zie je? Wat gebeurt er op het kunstwerk? Is het herkenbaar (figuratief of realistisch) of juist niet (abstract)? Welke gevoel krijg je erbij? 
 

Kunstmeditatie

Maak een connectie met het kunstwerk!

Art meditation

Make a connection with an artwork!

Thuis bij... Jol Roza!

Het prachtige kleurrijke huis van Jol Roza was het decor voor onze inspiratie-fotoshoot. 

Schilderijen voor thuis

Hoe kies je het juiste kunstwerk dat past bij jouw smaak en interieur? Wat zijn perfecte schilderen voor thuis?

 

Wat is een ets nou eigenlijk?

+ de 8 mooiste etsen die je meteen kunt lenen of kopen! 

Welk kunstwerk past bij je woonstijl?

Wil je een kunstwerk dat aansluit bij je interieur? Bekijk onze moodboards en ontdek welk kunstwerk bij je past.

Dat is de Kunst!

Een serie online mini-colleges van TivoliVredenburg, Stadsschouwburg Utrecht, Kunstuitleen Utrecht en Bibliotheek Utrecht. 

Kunst op thema

Ieder kwartaal inspireren wij je met een thema in de kunst. Dan kan een stijl zijn zoals abstracte kunst, een kunstdiscipline zoals fotografie of iets waar kunstenaars door geïnspireerd raken.

Inspiratie in je inbox

Hou je van kunst en wil je graag verrast worden? Meld je dan nu aan voor onze inspirerende nieuwsbrief en volg ons op facebook of instagram.

Kunst in je interieur

Heb je net een nieuw huis gekocht of ben je bezig met veranderingen in je interieur? Vergeet de kunst niet! Met kunst voeg je een extra laag toe aan je interieur en maak je van jouw huis een echt thuis. Kunst voegt persoonlijkheid toe en kan zelfs sfeerbepalend zijn. Nog niet zo thuis in de wereld van kunst of opzoek naar praktische tips om jouw interieur af te stijlen met kunst? Lees gauw verder!  

Grafiek, wat is dat eigenlijk?

Wat is dit en welke grafische technieken bestaan er?

Bekijk de collectie

Bekijk de collectie van Kunstuitleen Utrecht, reserveer je favoriet en leen of koop een kunstwerk.


Bekijk de collectie

Kunst cadeau geven

Ben je op zoek naar een origineel cadeau? Geef een kunst cadeaubon!