Thuis bij... Explore Utrecht

Wat was het fijn om te mogen fotograferen bij Dainahara van Explore Utrecht. Ze woont in een knus huis in de binnenstad van Utrecht. Het rustige en ingetogen interieur van haar woning vormt de ideale basis voor utibundige kunst. Met veel plezier hebben we Daina beter leren kennen:

 

Portret Dainahara van Explore Utrecht zittend met kunst

Foto: Portret van Dainahara
 

Wil je jezelf even voorstellen? Waar kunnen we jou van kennen?

Explore Utrecht - Dé digitale stadsgids met al mijn favoriete restaurants, winkels, culturele activiteiten, wandelroutes en meer in Utrecht en regio. Explore Utrecht speelt in op de behoefte ‘what’s hot & happening’ in Utrecht. Je vindt op Explore Utrecht niet alles wat provincie Utrecht te bieden heeft, maar wel een zorgvuldig samengestelde selectie van de goede restaurants, toffe winkels, fijne hotspots en veel meer.

kunstwerk: Annemiek Vera en Cecile Verwaaijen

Hoe het allemaal begon? In 2010 startte ik een website onder de naam 'My Personal Style’ omdat ik massaal veel vragen kreeg van vrienden en familie over shoppen in mijn geliefde ‘stadsie’. Ik ben een fashion-liefhebber en een tijdlang stylist geweest voor een online platform en enkele klanten. Mijn beste plekjes om te winkelen deelde ik op mijn fashion site. Hier werd ik ontzettend blij van, en gaf mij de motivatie om verder te gaan. Naarmate de stad groeide, veranderde ook de content van mijn website: van fashion tot stadsblog. 
 


kunstwerk: 'Domtoren vanaf de Oudegracht' van Remko Heemskerk

Wat zijn je eigen favoriete plekken in Utrecht? 

Waar ik heen ga om te genieten van een dagje weg? Eropuit in eigen provincie! Alle avonturen - mijn aanraders - lees je op Explore Utrecht. De blogs laten zien hoe mooi het dichtbij huis is om lezers en volgers te inspireren om te gaan ‘exploren’. Want er is zoveel te ontdekken in onze eigen provincie. De stad uit en de natuur in, op de fiets of aan de wandel. Kunst kijken, genieten van theater of zelf creatief zijn en iets maken.


kunstwerk: 'Pieta Studies no.3' van Joyce Overheul

En natuurlijk horen daar ook culinaire uitstapjes bij, want ook op dit gebied heeft de provincie veel te bieden. Mijn favoriete plekjes verklap ik vaak op mijn social media. Maar wat ik het liefste doe is eropuit voor een beleving: een avondje Cinema Culinaire, een mooie fietsroute naar Amersfoort of naar een stadje (dorp) waar je zelden komt zoals Vreeland en Spakenburg. Naar een festival op een toffe locatie, op solo-date kunst kijken of een landgoed bezoeken en dit combineren met een uitgebreide lunch. Dan kan je denken aan Doornburgh in Maarssen of Landgoed de Paltz. 


schilderij: 'The gentle persuader' van Luke McCowan, Object: Thea Figee

schilderij: Maartje Frenken, wandobject: Cecile Verwaaijen

Welke kunst spreekt je aan en wat vind je van het concept van de kunst lenen?

Heel divers eigenlijk! Van lichte kleuren tot fel gekleurde objecten. Het meest voel ik me aangetrokken tot kunstwerken die iets mysterieus hebben, hoe langer je ernaar kijkt hoe meer je zit. Of juist weer rustgevend zijn en balans brengen. Het is een verrijking van je interieur, het geeft je huis karakter heb ik gemerkt. Je kan ontdekken wat echt bij je past of juist genieten van iets waar je het niet van had verwacht. En het is fijn om te kunnen afwisselen, dat geeft steeds een nieuwe sfeer in huis.


Tekening: Sigird Nora van der Mersch, Object: Dagmar de Kok

Ik heb er n.a.v. deze samenwerking over nagedacht en vind het een hele mooie manier om ook kennis te maken met kunst. Ik ken bijvoorbeeld weinig kunstenaars, maar sinds mijn oriëntatie begin ik meer kunst te ontdekken en herkennen door de stad.      


kunstwerk: 'Close encounter' van Arjan van Arendonk

Een aantal keer per jaar fotograferen we onze kunst bij iemand thuis. Zo hopen we jou te inspireren om kunst te ontdekken en vooral uit te proberen. Je kunt het kunstwerk altijd weer komen ruilen en mocht je er verknocht aan raken zijn de meeste werken ook te koop. In dit filmpje hebben we uitgelegd hoe het werkt bij Kunstuitleen Utrecht. Hopelijk zien we je snel! 

fotografie door Michiel Bosman