In 5 stappen een unieke Gallery Wall!

Een gallery wall is een populaire manier om kunst te presenteren en het kan een dramatisch statement maken in elk huis. Maar hoe doe je dat nu precies? Hier zijn enkele essentiële tips om de perfecte gallery wall voor jouw huis te maken.

Stap 1: Bepaal de locatie

Bepaal waar je de Gallery wall wilt hebben. Het beste is om een prominente ruimte te kiezen, zoals de woonkamer of de hal, zodat de wand een echte focus wordt. Het moet ook groot genoeg zijn om meerdere schilderijen of fotolijsten op te hangen.

Stap 2: Kies de Kunstwerken

Het kiezen van de kunstwerken kan een uitdagende taak zijn. Begin met het selecteren van de werken die je echt inspireren, en kies enkel stukken die bij elkaar passen in thema, kleurenpalet of stijl. Als je niet weet welke richting je uit wil, speel dan met verschillende combinaties door ze op de grond te leggen en experimenteer tot je tevreden bent.

Veel kunstwerken die zijn ingelijst hebben een vaste maat. Zo kun je makkelijk een kunstwerk inruilen voor een ander werk, Kunstuitleen Utrecht heeft daar volop keuze in.

Bekijk onze CATALOGUS om kunstwerken uit te kiezen voor jouw gallery wall!

Je kunt natuurlijk de kunstwerken combineren met wandobjecten of persoonlijke foto’s om het echt eigen te maken.

Stap 3: Meet en markeer

Meet en bepaal precies waar je de werken wil ophangen op de wand voordat je gaten begint te boren. Wees nauwkeurig en gebruik desnoods een laserwaterpas voor optimale precisie. Gebruik potlood om de plaatsen van de spijkers of schroeven te markeren en zorg ervoor dat ze waterpas staan.

Stap 4: Ophangen

Nu komt het leuke gedeelte: ophangen! Start met het centrale stuk en hang dat op ooghoogte. Gebruik daarna de andere werken om een symmetrisch of asymmetrisch display samen te stellen. Houd rekening met lichtinval en zorg ervoor dat elk werk goed belicht wordt.

Stap 5: Afwerken

Als alle werken eenmaal zijn opgehangen, kun je nog verder gaan door de ruimte af te werken met extra accessoires zoals verlichting of decoratieve items die passen bij de stijl van de gallery wall. Geniet vervolgens van je kunstwerkencollectie!

Een gallery wall maken is een leuke activiteit die jouw huis uniek en persoonlijk zal maken. Volg simpelweg deze stappen en wees niet bang om je creativiteit de vrije loop te laten. Begin vandaag nog met het creëren van jouw eigen meesterwerk!

fotografie door ellisenmichiel