Exclusieve Kunstwerken

Naast de kunstwerken die we inkopen, schrijven we ook zelf opdrachten uit voor kunstenaars. Deze kunstwerken zijn exclusief bij Kunstuitleen Utrecht verkrijgbaar, je kunt ze lenen maar ook kopen.

Bob Mollema 


Open Steen, 2023

De zeefdruk Open steen heeft Bob gemaakt in opdracht van Kunstuitleen Utrecht. Op de Oudegracht in Utrecht ligt een grote zwerfkei vastgeketend aan een ketting. In de volksmond wordt die de Gesloten steen genoemd. Vroeger geloofde men dat als het onweerde de duivel die zwerfkei heel hard over de Oudegracht rolde wat zorgde voor het gebulder. In een poging om de wildernis te temmen is de steen aan de ketting gelegd.
Op dit werk zie je een natuurgod, met de grote steen in zijn hand. Achter hem komt de zon op - een nieuwe dag. Bob Mollema wil met dit werk de gesloten steen weer openen en de wildernis de vrije loop laten. Weg van de vervreemding!

 

Britt Dorenbosch

 

Marcis en Studio Deluxe 2022

‘Van jongs af aan ben ik getraind om kleuren te zien. Het zijn de krachtige kleurencombinaties die mijn aandacht trekken. Zoals mijn moeder mij vroeger wees op de kleuren om ons heen, gebruik ik in mijn werk snapshots uit mijn dagelijkse leven waarin kleur centraal staat. Voetjes van mijn dochter in mijn confetti-sokken op onze paars-blauwe trap. Een knalgele tulp tussen alle mogelijke soorten lentegroen. Of zoals in deze twee prints; mijn dochter in haar vrolijk gestreepte schilderschort en met een gevonden boeketje lentebloemen. De ervaring met het moederschap staat centraal in het werk. Ik kijk naar hoe de handen en voeten van mijn dochter de wereld ontdekken. Een wereld waarin ik haar meeneem langs mijn voorkeuren, kleuren en interesses. Mijn werk is daarmee een ode aan de moeder-kindrelatie. Een handleiding voor mijn dochter over het leven en een uiting van liefde ineen.’

 

Remko Heemskerk


Domtoren vanaf de Oudegracht, 2019

Ter gelegenheid van de heropening van Kunstuitleen Utrecht op de St. Jacobsstraat in 2019 portretteerde Heemskerk op zijn eigen kenmerkende wijze de Domtoren.