Kunstmeditatie

Kunstmeditatie
Deze kunstmeditatie helpt je een connectie te maken met het kunstwerk van je keuze. Als je wilt, kun je de meditatie ook gebruiken bij het bezoeken van een ander(e) museum, galerie, tentoonstelling of bij het kijken van kunst in je eigen huis. Hoe je kunst wilt ervaren, is helemaal aan jou.

Aan de hand van deze kunstmeditatie moedigen we je aan om te vertragen, een paar keer diep adem te halen en nieuwe ontdekkingen te doen.

 

Luister hier de kunstmeditatie via Soundcloud

 

Slow Art

Wist je dat we gemiddeld maar 30 seconden naar kunst kijken als we een museum, galerie of tentoonstelling bezoeken? En dat je kunst meer gaat waarderen als je er wat langer naar kijkt? Kunst kan soms moeilijk te begrijpen zijn, maar uit onderzoek blijkt dat je een diepere relatie met kunst ontwikkelt als je er meer tijd mee doorbrengt. Het werkt eigenlijk net zoals met menselijke relaties; hoe meer tijd je investeert, hoe beter je iemand leert kennen. We hebben de neiging om slechts een klein deel van wat er om ons heen is in ons op te nemen. Om de omgeving volledig in ons op te nemen en deze beter te begrijpen, moeten we dus vertragen.