Missie & visie

Visie

Kunst vertelt verhalen, doet verwonderen en geeft betekenis. Kunst verrijkt je leven. Wij maken het mogelijk dat iedereen kunst ervaart in zijn directe omgeving.

 

Missie

Kunstuitleen Utrecht is dé plek voor hedendaagse kunst in Utrecht.

Kunstuitleen Utrecht laat mensen kunst ontdekken en van kunst genieten. Kunst verrijkt je leven en daarom vindt Kunstuitleen Utrecht dat kunst niet alleen thuishoort in een museum, maar onderdeel moet zijn van je dagelijkse omgeving: thuis of op je werkplek.

Kunstuitleen Utrecht faciliteert hierin, door kunstliefhebbers, starters of kenners, op een toegankelijke en inspirerende wijze te begeleiden in de zoektocht naar het kunstwerk dat bij jou of jouw organisatie past. Zij garandeert hierin kwaliteit door een zeer diverse, hoogwaardige, prikkelende, kunsthistorische en actuele collectie aan te bieden.

Kunstuitleen Utrecht stelt de klant centraal. Door persoonlijk contact, advies op maat, een inspirerende presentatie van de collectie en het vertellen van het verhaal bij de kunst voelt iedereen, zowel particulier als bedrijf, zich welkom kunst te komen ontdekken, lenen en kopen. Kunstuitleen Utrecht faciliteert het hele proces van verwondering tot een kunstwerk aan de muur en is een gids in de wereld van beeldende kunst.

Met de collectie en een groot netwerk van kunstenaars verbindt Kunstuitleen Utrecht zich op een duurzame manier aan (maatschappelijke) organisaties en het Utrechtse culturele landschap.

Kernwaarden

  • ondernemend
  • inspirerend
  • toegankelijk
  • flexibel
  • kwaliteit