Klantervaringen

CBG
Het College van beoordeling van geneesmiddelen (CBG) in Utrecht leent alweer een groot aantal jaar van de Kunstuitleen Utrecht. De Kunstuitleen heeft een moderne en vernieuwende collectie kunst waar we enthousiast gebruik van maken. 
Door bij de Kunstuitleen verschillende werken te bekijken en door verschillende ateliers te bezoeken (een atelierroute georganiseerd door de Kunstuitleen) heeft het CBG een goed beeld van het aanbod. De Kunstuitleen denkt constructief en enthousiast mee in welke kunst het best tot zijn recht komt in het kantoor, kennen de verschillende ruimtes van ons pand en hangen de werken op.
Het CBG is heel erg tevreden over de samenwerking. De kunst wordt zeer gewaardeerd door de medewerkers en het kantoor blijft op deze manier een aantrekkelijke werkplek.
Kunstcommissie CBG Karin Schomaker, Birte van Elk

 
Active Cues
Wat een feest om in de verzameling van de kunstuitleen te mogen rondneuzen! We waren er snel uit en dankzij de excellente breng en hang service is ons kantoor nu weer een stukje persoonlijker. We kunnen niet wachten om volgend jaar weer nieuwe kunst uit te zoeken!
Mathijs Konings, Chief Product Development en Founder
Active Cues
 
 
 
LKCA
Bij het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) in Utrecht maken we gebruik van de Kunstuitleen Utrecht voor bedrijven, inmiddels alweer 3 jaar bij het LKCA. Maar ook bij de voorganger van het LKCA (Cultuurnetwerk Nederland) maakten we gebruik van de Kunstuitleen. Het is een fijne samenwerking.
Elk jaar maakt de kunstuitleen een ruime selectie van kunstwerken voor ons. Ze kennen de ruimtes en weten goed wat waar zou kunnen hangen. Ook houden ze rekening met het budget. Onze ‘kunstcommissie’ maakt een keuze uit de voorselectie en deze worden door de kunstuitleen gebracht en opgehangen. Meestal brengen ze meerdere werken mee zodat we tijdens het ophangen nog kunnen kiezen welk werk het beste bevalt. 
 
Miriam Schout, coördinator productcommunicatie 
Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst
 

Marnix Academie
De Marnix Academie huurt al jaren kunst van de Kunstuitleen Utrecht. Dit jaar zijn we in gesprek gegaan met elkaar en hebben we kunst uitgekozen met het idee dat het zowel moet voldoen aan de wensen van de medewerkers, als dat de werken goed kunnen worden ingezet voor educatieve doeleinden. Daarnaast hebben we de verbinding met Utrecht terug willen laten komen. 

In het komende onderwijsjaar gaan we samen met studenten aan de gang om kinderen enthousiast te maken voor kunst. Wat zien ze in de verschillende schilderen en wat kunnen zij ervan leren. Het is mooi om te zien dat Kunstuitleen Utrecht hier goed op is ingesprongen. Ze hebben de boodschap begrepen en hun kunst sluit goed aan op ons onderwijs. Facilitair gezien is het ook goed geregeld en hadden we geen omkijken naar het weghalen en weer ophangen van de kunstwerken.

Marc Linthorst, Hoofd Facilitaire Dienst, Marnix Academie

ActiZ
Met grote vreugde laat de Kunstcommissie weten dat ActiZ vandaag een indringende metamorfose heeft ondergaan! Met geweldige hulp van het team van Kunstuitleen Utrecht hebben wij voor alle vergaderkamers en diverse andere publieke plekken een zo goed mogelijke keuze proberen te maken uit de meegebrachte werken. De keuze omvat een grote diversiteit aan stemmingen en stijlen die de sfeer van iedere kamer ons inziens een uniek karakter geeft. Daarbij is steeds geprobeerd om iets toe te voegen aan de eigenheid die de kamer(s) toch al had(den). Zonder de beoogde professionele en representatieve uitstraling van ons kantoor uit het oog te verliezen, hebben wij her en der gekozen voor eigentijdse werken met pit en karakter. 

Jan- Willem Wits, senior communicatie adviseur bij ActiZ, organisatie van zorgondernemers.