ontdekken lenen kopen

Heb je in onze digitale catalogus een mooi kunstwerk gezien dat je wilt lenen?
Dan kun je het online reserveren. Beschikbare werken staan meestal binnen 1 á 2 weken voor je klaar. Uitgeleende werken kunnen ook gereserveerd worden, maar kan langer duren voordat deze beschikbaar komen. Je kan veel favorieten bewaren, dan krijg je automatisch bericht wanneer een werk weer beschikbaar komt. Ook mag je 2 reserveringen per abonnement doen. Dan moet de lener die het kunstwerk nu leent het binnen de leentermijn van 1 jaar terugbrengen. We sturen een bericht zodra het door jou gereserveerde kunstwerk voor je klaar staat.

Inloggen in eigen account en favorieten bewaren
Tip: in de digitale catalogus kan je een eigen account aanmaken met het emailadres dat bij ons bekend is. Als je bent ingelogd, kan je je eigen gegevens (leengeschiedenis, hoogte spaartegoed e.d.) inzien. Je kan ook favorieten bewaren (ook kunstwerken die zijn uitgeleend). Zodra deze worden ingeleverd, krijg je automatisch bericht dat het werk weer beschikbaar is met een link om het te reserveren indien gewenst. Handig, want zo hoef je niet telkens door de hele catalogus te bladeren en krijg je een melding als jouw favoriet beschikbaar is!

 

Collectie

Kunstuitleen Utrecht heeft een unieke collectie van ruim 4.000 kunstwerken van bekende internationale, nationale en Utrechtse kunstenaars. De collectie kenmerkt zich door kwaliteit en diversiteit. Bekijk online de collectie met schilderijen, zeefdrukken, foto’s en beelden van gevestigde kunstenaars en minder bekend talent. Ben je klant? Dan kun je inloggen op 'mijn kunstuitleen' en je favoriete kunstwerken bewaren en reserveren om te lenen of te kopen!


Lees meer...

Lenen: hoe werkt het?

Kies je soort abonnement (met of zonder sparen), schrijf je in en kies je favoriet online of in de kunstuitleen! Is het kunstwerk beschikbaar dan kun je het meteen lenen! Je leent een kunstwerk in principe voor 1 jaar. Wisselen of opzeggen tussentijds is altijd toegestaan, zo blijf je flexibel. De prijzen van ieder kunstwerk staan vermeld in de digitale catalogus

Kies je kunst, kies je lijst

Voor een deel van de collectie is het mogelijk om een lijst naar keuze te selecteren. Wij lijsten hem dan voor je in. Zo kan je zelf kiezen welke combinatie van kunstwerk en lijst het beste past in jouw interieur! Alle kunstwerken uit deze collectie kosten €9,75 per maand. 

Tarieven & Reglement

De tarieven van de kunstwerken zijn gebaseerd op de waarde van het kunstwerk. Hoe duurder het kunstwerk, hoe hoger het huurbedrag per maand. Ook is er een onderscheid tussen alleen lenen of een spaarabonnement. De huurprijzen per kunstwerk zijn terug te vinden in de digitale catalogus. Iedere keer als je van kunstwerk wisselt, berekent ons systeem automatisch de juiste prijs. Mocht je meer kunstwerken tegelijk willen lenen, dan kun je een extra abonnement afsluiten. Dit is voordelig, omdat je voor een extra kunstwerk uit de collectie van Kunstuitleen Utrecht (met uitzondering van de collectie Kopstukken) een aantrekkelijke korting krijgt.

Transport

Je kan je kunstwerk natuurlijk zelf ophalen bij de kunstuitleen in Utrecht of gebruik maken van onze transportservice.

Veelgestelde vragen

Kijk hier naar de antwoorden op veelgestelde vragen. Misschien zit jouw vraag ertussen en heb je meteen het juiste antwoord.

Klantervaringen

Een groot voordeel van Kunstuitleen Utrecht is dat je mag wisselen wanneer jij wilt. Onze klanten zijn blij als er weer een nieuw kunstwerk aan de muur hangt. Heel veel leden experimenteren op deze manier met stijlen, kleuren en formaten. Benieuwd waarom onze klanten lid zijn van de Kunstuitleen, hoe de kunst bij hen hangt en wat ze vinden van lenen, wisselen en kopen? Lees hun verhalen.