Duurzaam

Duurzame producten

Wil je voor Sinterklaas of Kerstmis een duurzaam cadeau geven? Kom eens kijken in onze winkel.

Robottled
Glazen, drinkflessen en lampen met een goed verhaal

De producten van Robottled (gevestigd in Utrecht) zijn stuk voor stuk items die een eigen geschiedenis hebben, comfortabel in de hand liggen én bijdragen aan een groene planeet. Lege flessen worden getransformeerd tot 100% duurzame design items, zonder gebruik van grondstoffen en zonder afval. Per glas wordt er 150 gram CO2 en 150 liter water bespaard. 

Set van 2 glazen vanaf  € 14,95
Set van 4 glazen  € 24,95
Hanglampje  € 49,95

 

Werfzeep

Werfzeep is een ambachtelijke biologische zeepziederij in hartje Utrecht, sinds 2009.
Zij maken alle zepen met de hand: zonder synthetische toevoegingen, plastics, palmolie en dierlijke vetten; mét voedende plantaardige oliën, liefde en aandacht. Doordat zij uitgaan van de kracht van heilzame ingrediënten, zijn de zepen verzorgend en zacht, voor jou en de natuur.

Zeep vanaf € 5,95 per stuk

 

Susan Bijl

De makkelijk opvouwbare en oersterke 'New Shopping Bag' van de Rotterdamse designer is wereldwijd te koop en verheven tot de Rolls Royce onder de eco-bags. Hij is opvallend, kleurrijk, multifunctioneel en last but not least duurzaam. Bijl werkt elk jaar met een ander kleurenthema, want zegt ze ‘het blijft hetzelfde ontwerp dus je moet zorgen voor afwisseling, de lol erin houden’. Er zijn ook een aantal andere producten in bij Kunstuitleen Utrecht te koop, zoals rugtassen en pouches. 

The New Shopping Bag M  € 26,90
The New Shopping Bag L  € 31,90
The New Bum Bag S  € 39,90
The New Bum Bag M  € 44,90
The New Pouch S + strap  € 31,90
The New Pouch M + strap € 32,90
The New Back Pack   € 69,90

De Lekker company

Natuurlijke deodorant in een plasticvrije verpakking. The Lekker Company Deodorant is vegan en heeft een kartonnen verpakking. Dit potje is genoeg voor ca. 120 frisse oksels. De geuren komen van biologische, etherische olie (dus geen parfum).

geel/roze/blauw € 7,50
zwart € 8,50