Echt Utrechts

Zoek je een lokaal cadeau? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Voor sieraden, kaarten of servies.
 

BAM keramiek
Het Domtoren servies is de eerste collectie van BAM Keramiek.

De Utrechtse koffiebekertjes zijn het resultaat van een energieke samenwerking, waarin de dames van BAM Keramiek hun expertise combineren. Natasja heeft als klassiek pottenbakker veel ambachtskennis waar Lisanne als productontwerper veel van opsteekt. Andersom let zij als product ontwerper op de functionaliteit en de details van het uiteindelijke product.

Kopjes vanaf  € 14,50 

Ellen de Bruijn, Atelier Titi

Ellen de Bruijn is illustrator en woont en werkt in Utrecht. Het boek 'Utrecht' is bij ons te koop. Het is een prentenboek met ruim 80 kleurrijke illustraties verspreid over 57 pagina’s over de stad Utrecht. De teksten zijn geschreven door Brigitte Nieubuur en staan vol van leuke weetjes en bijzonderheden!  Daarnaast verkopen we ook verschillende vrolijke (kerst) kaarten in de winkel.

Boek Utrecht € 19,95
Boek nog meer Utrecht € 22,50
Kaartenset kerst € 10,95

Studio Joost Gijzel

Joost Gijzel heeft zijn ontwerpstudio in het centrum van Utrecht. Vanuit zijn atelier met geweldig uitzicht op de Domtoren is dit architectonisch hoogstandje voor hem altijd een grote inspiratiebron geweest. Wij verkopen zijn FlowerTower - Domvaas in de kunstuitleen. Deze mooie keramieken vaas wordt geproduceerd door het Cor Unum. De vaas is 30 cm hoog en geschikt voor 1 bloem.

€ 79,95

Donker Utrecht

Merijn van der Vliet fotografeert Utrechtse plekken na zonsondergang, de serie heet Donker Utrecht. Hij startte de serie begin 2011 op Facebook en waarvan het einde wat hem betreft nog lang niet in zicht is. De foto's maakt hij vooral in het zogenaamde 'blauwe kwartiertje', de schemerperiode waarin de lucht in korte tijd intens donkerblauw kleurt en er een perfecte balans ontstaat tussen hemellicht en kunstlicht.

Verjaardagskalender € 19,95
Puzzel  € 21,95
Speelkaarten € 14,95

 

Karin Wichers

Karin Wichers studeerde in 1990 af aan de vakschool Schoonhoven als goudsmid en zilversmid. Sindsdien is zij bezig met het ontwikkelen van een eigen collectie, het in opdracht vervaardigen van gepersonaliseerde sieraden en is zij werkzaam geweest als goud- en zilversmid. In haar sieraden maakt zij gebruik van diverse materialen zoals o.a. goud, zilver, parels en edelstenen. Hergebruik van materialen is een terugkerend thema in haar werk. In de kunstuitleen verkopen we sieraden uit haar serie 'architect' en 'delicaat'.

Ring vanaf € 34,95
Oorbellen vanaf € 29,95
Collier vanaf € 50,-

 

De Lekker company

Natuurlijke deodorant in een plasticvrije verpakking. The Lekker Company Deodorant is vegan en heeft een kartonnen verpakking. Dit potje is genoeg voor ca. 120 frisse oksels. De geuren komen van biologische, etherische olie (dus geen parfum).

geel/roze/blauw € 7,50
zwart € 8,50

 

Rebottled
Glazen, drinkflessen en lampen met een goed verhaal

De producten van Rebottled (gevestigd in Utrecht) zijn stuk voor stuk items die een eigen geschiedenis hebben, comfortabel in de hand liggen én bijdragen aan een groene planeet. Lege flessen worden getransformeerd tot 100% duurzame design items, zonder gebruik van grondstoffen en zonder afval. Per glas wordt er 150 gram CO2 en 150 liter water bespaard. 

Set van 2 glazen vanaf € 14,95
Set van 4 glazen  € 24,95
Hanglampje  € 49,95