Jonge Maker 2024

Jaarlijks schrijft Stichting Kunstuitleen Utrecht een Open Call uit voor 4e jaars HKU studenten Fine Art en Fine Art and Education. Hiermee willen wij het kunstklimaat voor jonge kunstenaars stimuleren en het mogelijk maken om kunst van jong talent thuis te ervaren. Wij nemen het kunstwerk op in onze kerncollectie en er wordt een mini-reproductie van gemaakt, gesigneerd en in beperkte oplage.

Met veel plezier maken we bekend dat Onno Meeuwsen de Jonge Maker is van 2024
Onno Meeuwsen schildert stillevens die symbool staan voor personen, elk met hun eigen karakter en persoonlijkheden. De manier waarop hij de objecten rangschikt, creëert onderlinge verbanden die de kijker uitnodigen na te denken over hun relaties.
Zijn werk richt zich op de verbondenheid tussen queer mannen en belicht de machtsdynamiek in hun relaties. Een belangrijke inspiratiebron hierbij is de online datingapp Grindr, een grimmige online wereld die draait om seks. In zijn kunstwerken zoekt hij naar een balans tussen zware, beladen thema's en humor en ironie.

Je kunt zijn schilderijen tijdens de afstudeerexpositie Exposure zien. Daarna wordt het kunstwerk opgenomen in onze collectie.

Steun Kunstuitleen Utrecht
Als vriend van Stichting Kunstuitleen Utrecht ontvang je de mini-print als dank voor je steun. Wil je ook vriend van de stichting worden voor maar € 3,50 per maand? Lees verder of stuur een mail en we regelen het voor je.