Sneakpeek Nieuw23

Benieuwd naar de nieuwste aanwinsten in onze collectie? Krijg hier alvast een sneakpeek! 

In de tentoonstelling Nieuw23 presenteert Stichting Kunstuitleen Utrecht de nieuwste kunstwerken in de collectie. De tentoonstelling gaat van start met een openingsborrel op vrijdag 14 april. In deze blog geven we alvast een indruk van wat je kunt gaan zien en uiteraard kunt lenen of kopen! 

De tentoonstelling bestaat uit abstracte werken waarbij je wordt uitgenodigd langer te kijken. Laat je meevoeren met de meditatieve schilderijen van Toon Laurense bijvoorbeeld, overpeins de tijd tijdens het kijken naar de kunstwerken van Bas Lobik of ontdek de sferische werken van Lisette Schumacher waarin ruimte, vorm en kleur samenkomen. Wil je de kunstenaars ontmoeten? Kom dan langs tijdens de openingsborrel, want dan zijn ze aanwezig! 

En dan nu de beloofde sneakpeek!  

schilderij About the coherence of things van Toon Laurense

Toon Laurense – About the coherence of things (Schilderij - 100 x 120 cm) 

De kunst van Toon Laurense is erg in trek bij onze klanten en dat verbaast ons niet! Toon schildert altijd vanuit een ordenend principe, veelal blokjes of vlakken en vinden hun plek in de lege ruimte. Met het schilderen van deze laag komt ook de twijfel en de drang naar controle. Zijn schilderijen komen tot stand in verbinding met zijn innerlijke proces. Met de verf verwerkt hij het dagelijks leven in zijn compleetheid waardoor in zijn schilderijen universele thema’s zoals als verdriet, geluk, rouw en blijdschap op gevoelsniveau bij elkaar komen. Hij brengt alles samen tot een geschilderde eenheid van een gecontroleerde orde die zich tegelijkertijd voordoet als chaotische wanorde. Wanneer een werk voltooid is, is het dynamisch, in beweging en rustig. 

kunstwerk Lisette Schumacher in interieur

Lisette Schumacher – Trailing reflections XVII (Wandobject – 30 x 25 cm) 
Fotografie ellisenmichiel

In het voorjaar van 2022 bezoekt Lisette het Stahl House in Los Angeles. Met de serie Trailing reflections biedt ze een ode aan dit huis gemaakt van glas en staal. Ze is geïntrigeerd door het spel van reflecties in de glazen façade van het huis, reflecties die veroorzaakt werden door het zonlicht dat op het water van het zwembad schijnt.  

Met trots presenteren we deze kunstwerken en nog veel meer tijdens de tentoonstelling Nieuw23. Je bent van harte welkom! 
 

Openingsborrel en kunstenaarsgesprek: Vrijdag 14 april om 17.00 u Aanmelden kan hier!
Tentoonstelling: Zaterdag 15 april tot en met zaterdag 22 april  
Adres: St. Jacobsstraat 251, Utrecht