Ben jij een fotografie-liefhebber, woonachtig in de stad Utrecht of lener bij Kunstuitleen Utrecht en wil je jouw werk laten zien? Ter gelegenheid van de foto-expositie NIEUW25 organiseert Kunstuitleen Utrecht een fotografiewedstrijd met als thema:
Een zelfportret hoeft niet letterlijk te zijn. Je kunt jezelf vastleggen door een klassiek portret te maken, maar ook door iets te fotograferen dat jouw innerlijke wereld weerspiegelt. Denk aan je leefomgeving, een object met een speciale betekenis of een abstract beeld dat iets over jou vertelt. Wees creatief en geef jezelf de vrijheid om dit thema op jouw manier in te vullen!
Download hier de opdracht en het reglement (pdf).
De winnaars krijgen een exclusieve workshop met fotograaf Satijn Panyigay, waarin je samen met een andere winnaar werkt aan het vertellen van jouw persoonlijke verhaal via fotografie. De workshop vindt plaats in Utrecht (Lage Weide), duurt van 11.00 tot 15.00 uur en wordt in overleg ingepland.
Deadline: Stuur je inzending vóór 19 april 2025 naar info@kunstuitleenutrecht.nl, onder vermelding van inzending fotografiewedstrijd. Door deel te nemen ga je akkoord met het reglement.
De expositie NIEUW25 opent op vrijdag 4 april om 17.30 uur en toont het werk van vier fotografen: Aleid Denier van der Gon, Rob Hornstra, Bob Negryn en Satijn Panyigay. Zij laten zien hoe veelzijdig fotografie kan zijn – van subtiel en poëtisch tot indringend en intrigerend.
De tentoonstelling is te bezoeken van zaterdag 5 april tot en met zaterdag 19 april bij Kunstuitleen Utrecht. De kunstwerken zijn te leen en te koop.
Wil jij deze kans niet missen? Doe mee en laat jouw unieke zelfportret zien!
Satijn Panyigay (1988, woonachtig in Utrecht) maakt fotografisch werk dat het tempo van het leven probeert te vertragen. Ze is gefascineerd door de menselijke psyche en fotografeert voornamelijk architectuur, vooral op plekken die tijdelijk hun functie niet vervullen, zoals lege musea, renovaties en kantoren buiten werktijd. Deze verlaten plekken weerspiegelen haar ervaring van mens-zijn, met de universele gevoelens die daarbij horen.
Satijn: "Ik studeerde in 2010 af met onder andere zelfportretten. Nu fotografeer ik gebouwen omdat ik daar helemaal tot mezelf kom en de wereld om me heen vergeet. Tussen de zelfportretten uit 'The Color of Coal' en de gebouwen uit mijn nieuwste serie, 'Nightcall', liggen 14 jaar. Mijn beeldtaal en focus zijn veranderd, maar de kern van mijn verhaal blijft hetzelfde; ik put nog steeds uit dezelfde bron. Ik kán alleen mijn eigen reflectie vastleggen. Elk werk is nog steeds een zelfportret."